„Volungės“ progimnazijos mokytojų tarptautiniai kvalifikacijos kėlimo mokymai Madeiroje

Liepos 30 – rugpjūčio 6 dienomis „Volungės“ progimnazijos mokytojų grupė, kurią sudarė mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Mažeikienė, dailės mokytoja metodininkė Svajonė Pledienė ir vyresnioji užsienio kalbos (anglų) mokytoja Loreta Naruševičienė, vyko į Madeirą, Portugaliją, semtis tarptautinių projektų valdymo žinių. Progimazijos mokytojai dalyvavo Erasmus+ programos 1 pagrindinio veiksmo mokymuose „Tarptautiškumo ir projektų valdymo įgūdžių tobulinimas“. Mokymai apėmė teorinių kursų apie projektų valdymą seriją, tarpkultūrinio ugdymo patirtinių veiklų seriją, taip pat praktinio projekto rengimo mokymosi seminarus.

Progimnazijos atstovės dalyvavo šešių dienų kursuose, kuriuos organizavo „European Teacher Training Institut UG“. Dalyvės įgijo žinių apie tarptautinių projektų vykdymą, plėtojimą, planavimą ir valdymą bei praktinį tarpkultūrinės mokymo poreikių nustatymo metodikos įgyvendinimą. Kursų metodika buvo grindžiama teorijos ir praktikos integravimu, dalijimusi patirtimi ir atvejų tyrimų analize. Daugiausiai dėmesio buvo skiriama tarpkultūriniam projektų valdymui Europoje, supažindinant su atitinkamomis Europos finansavimo programomis ir atitinkamais informacijos šaltiniais bei naudingais rodikliais, skirtais analizuoti informaciją. Dalyviai taip pat sužinojo kokios yra partnerių paieškos strategijos, kaip valdyti projektų biudžetą, kokios yra partnerių vaidmenys projekto valdyme, kaip stebėti projektų daromą pažangą ir kokios yra projektų sklaidos, bei vertinimo strategijos.

Taip pat  buvo suteikta galimybė pažinti mokymų dalyvius ir bendradarbiauti tarptautinių vakarų metu, kuriuose mokyklų delegacijos pristatė savo šalis, išbandė vietinius patiekalus ir gėrimus, papasakojo apie savo šalių papročius ir užmezgė ryšius galimiems būsimiems bendriems tarptautiniams projektams ateityje.

Grįžę iš kvalifikacijos tobulinimo kursų, progimnazijos atstovų komanda įgytomis teorinėmis žiniomis, gerąja patirtimi ir praktiniais komandos formavimo metodais pasidalino su progimnazijos bendruomene. Tikimės, kad tai padės vykdyti naujus tarptautinius projektus, mainų programas, inicijuoti naujas tarpkultūrines veiklas. Progimnazija taps atvira kaitai, nuolatos besimokančia europietiškesne organizacija, o mokytojai bus pasirengę tarptautiniam bendradarbiavimui ir gebės europinę patirtį įgyvendinti mokinių ugdyme.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Mažeikienė

Related Posts