XXII Festivalyje-akcijoje  „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ skambėjo „volungiukų“ balsai

Spalio 8 d. Alytaus „Volungės“ progimnazijos berniukų choras dalyvavo XXII berniukų chorų respublikiniame festivalyje-akcijoje „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ Kretingoje. Kasmet vis kitame Lietuvos mieste vykstantis Lietuvos berniukų chorų festivalis-akcija sukviečia mažuosius dainininkus iš visų Lietuvos kampelių. Festivalio tikslas –  atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų užimtumo ir laisvalaikio kultūrą, įtraukti kuo daugiau berniukų, jaunuolių į chorinį judėjimą bendrojo lavinimo, meno mokyklose, lavinti vaikų dainavimo, muzikavimo, kūrybines, bendravimo, estetikos kompetencijas dalyvaujant turiningose meninėse veiklose.

Mūsų mokyklos berniukų choras šiame festivalyje dalyvauja jau nuo 2009-ųjų metų. Esam dainavę Marijampolėje, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Molėtuose, Pasvalyje ir Gargžduose. Šiais metais festivalyje dalyvavo dvylika berniukų chorų iš Alytaus, Gargždų, Panevėžio, Plungės, Kauno, Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos miestų. Scenoje skambėjo virš 300 berniukų balsų. Mums buvo išskirtinė galimybė pamatyti, išgirsti ir drauge dainuoti su Vilniaus berniukų ir jaunuolių choru „Ąžuoliukas“, kuriam vadovauja vyr. dirigentas ir meno vadovas, LR Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas, ir šio festivalio sumanytojas LMTA profesorius Vytautas Miškinis. Chorams akomponavo Rimvydas Mitkus ir instrumentinė grupė „MarabuBand“. Šį renginį organizavo Lietuvos chorų sąjunga ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras .

Berniukai ne tik koncertavo, bet ir aplankė  didžiausią Europoje (16 ha) meistro iš Japonijos Hajime Watanabe ir gydytojo Šarūno Kasmausko kuriamą Japonišką sodą Kretingos rajone. Buvom sužavėti nuostabiu gamtos ir žmogaus rankų sukurtu grožiu.

Esu dėkinga „volungiukams“ už skambią dainą, kantrybę, ištvermę įveikiant ilgą kelionę, repeticijas ir koncertinę įtampą. Tėveliams ačiū už rūpestį ir palaikymą, lydinčiajai Aušrai Urbanavičienei – už globą visos kelionės metu, o Dainavos progimnazijos direktorei Editai Matulevičienei už suteiktą galimybę  puikiu autobusu nuvykti ir dalyvauti puikiame, prasmingame renginyje.

Noriu palinkėti savo mokinukams dainą širdyje auginti ir ją skraidinti po visą plačią Lietuvą!

Muzikos mokytoja metodininkė Aldona Šmigelskienė

Related Posts