Pilietiškumo ir savanorystės ugdymo diena

Kovo 12 d. Alytaus „Volungės“ progimnazijoje vyko Pilietiškumo ir savanorystės ugdymo diena. Tądien mokiniai neturėjo laiko ilsėtis, nes vieni lektoriai keitė kitus, vieną veiklą keitė kita.

1–4  klasių mokiniai kūrė bendrą piešinį, tema „Kas man brangu…“. 30 metrų piešinyje tilpo ir meilė krepšinio klubui „Žalgiris“, ir Gedimino pilis, ir televizijos bokštas, ir Lietuvos laukai, ir paukščiai, ir vėjyje plazdanti trispalvė… Sporto salėje, skambant akordeono ritmams, dalyvavo ir lietuvių liaudies šokių bei žaidimų varžytuvėse. Prisišokę, prisitrypę mokėsi suteikti pirmąją pagalbą ranką ar koją susižeidusiam draugui, sutvarstyti žaizdą. Dienos pabaigoje kūrė darbus „Versmės“ leidyklos paskelbtam konkursui „Rašau LIETUVOS“ vardą“.

5–6 klasių mokiniai dieną pradėjo pilietiškumo pamoka. Kalbėjo apie demokratiją,  ugdė pilietinį tapatumą ir stiprino pilietinę galią, kartu su klasės bendruomene kūrybiškai, žaismingai ir socialiai atsakingai stiprino savo bendruomenę. Vėliau dalyvavo paskaitoje-diskusijoje su policijos pareigūne apie saugumą gatvėje važiuojant paspirtuku ar dviračiu. Dienos veiklas užbaigė AMS Viešosios tvarkos skyriaus ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento skyriaus specialistų parengta paskaita „Ar aš žinau, kaip elgtis, esant ekstremaliai situacijai?“.

7–8 klasių mokiniai jau mąsto apie savo ateitį, profesinę karjerą, tad jų diena prasidėjo nuo UŽT specialistės, karjeros konsultantės paskaitos „Savanorystė – mano pirmas darbas“. Vėliau dalyvavo realiais faktais paremtoje pilietiškumo pamokoje Alytaus „Dainavos“ kino teatre ir žiūrėjo filmą „Šuolis“.

Dalia Dabušinskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Related Posts