Judėjimas – sveikata!

Gegužės 20 diena progimnazijos pradinukams buvo viena iš netradicinio ugdymo dienų. Šį kartą visas pamokų laikas buvo skirtas sveikatos stiprinimui ir savisaugai. Laukė nuotaikinga Sporto diena.

Savo veiklas vaikai pradėjo nuo visuotinės mankštos progimnazijos sporto salėje. Mankštintis padėjo ir akylai stebėjo, ar vaikai taisyklingai atlieka pratimus, visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Rita Adamukaitienė su savo padėjėjomis – vyresniųjų klasių mergaitėmis.

Po to visi išskirstė individualioms sportinėms veikloms pagal sudarytą grafiką, nes veiklos vyko žiediniu principu. Aktų salėje visuomenės sveikatos specialistė vaikams skaitė paskaitą apie saugią vasarą. Sporto  salėje  priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinių ir 1-ųjų klasių mokinių laukė linksmosios estafetės, o 2-4 klasių mokiniai dalyvavo tarpklasinėse kvadrato varžybose. Likęs laikas buvo skirtas įvairiems stalo žaidimams.

Sporto dieną mokiniai užbaigė vėl kartu susirinkdami sporto salėje. Čia didelio bendramokslių būrio akivaizdoje 1-4 klasių mokiniai varžėsi virvės traukimo rungtyje. Atkakliausia kova vyko tarp pirmokų. Tad teisėjams neliko nieko kito, kaip tik paskelbti lygiasias.

Štai tokia graži Sporto dienos pabaiga. O dar labiau visus pradžiugino diplomai ir maža saldi dovana – jėgoms atstatyti…

Related Posts